SMS Raja Tun Azlan Shah, Taiping
+605-8083020
AEA6050@moe.edu.my

MAJLIS WATIKAH PELANTIKAN BADAN KEPIMPINAN 2022

Majlis Watikah Pelantikan Badan Kepimpinan Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah tahun 2022 telah dijalankan pada hari Jumaat minggu lepas. Majlis tersebut bermula pada jam 7.30 pagi dengan kehadiran tetamu jemputan, pengetua dan penolong-penolong kanan. Lagu Negaraku, Lagu Negeri Perak dan Lagu Sekolah telah dimainkan oleh kumpulan Wind Orchestra Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah, SERATAS Royal Rhapsody yang dipimpin oleh saudara Muhammad Shazril Haiqal bin Muhamad Nazri sebagai conductor kumpulan tersebut.

Majlis diteruskan dengan penyampaian sijil watikah pelantikan kepada ahli-ahli badan-badan kepimpinan yang hadir pada pagi barakah tersebut. Selepas itu, setiap ahli badan kepimpinan telah bersama-sama berikrar Ikrar Badan Kepimpinan Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah yang diketuai oleh saudari Nur Afiera Afza binti Baharin. Selepas itu, majlis bersurai dengan nyanyian lagu sekolah.

Pihak sekolah mengharapkan bahawa setiap pelajar yang telah dilantik menjadi ahli badan kepimpinan sekolah supaya sentiasa menjaga amanah dan maruah badan kepimpinan yang disertai. Pihak sekolah juga mengharapkan supaya pelajar yang telah dilantik mencuba bersungguh-sungguh untuk menjadi insan yang kamil, menjadi teladan kepada pelajar-pelajar yang lain dan menyumbang jasa kepada pihak sekolah.